- Kategori
-
- Gribetænger 17
- Påklædningshjælp 32
- Hverdagen 67
Hjælpemidler
Har du brug for en gribetang, puder til støtte eller andre hjælpemidler til brug i hjemmet, så fører SeniorSalg.dk et bredt udvalg af produkter, som kan gøre din hverdag lettere.
Finder du ikke lige det du søger, så kontakt os.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Easy+ Easy-Slide og Easy-Off strømpepå og aftager til åben tå377,96 kr Normalpris 419,95 kr
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
I takt med at alderen stiger, bliver den daglige påklædning en større udfordring for de fleste. Kroppen bliver mindre mobil, det føles som om der er længere vej ned til fødderne. Det bliver sværere at tage strømper på, skoene skal måske også hjælpes lidt på vej. Der findes mange mindre hjælpemidler som i det daglige kan hjælpe dig med eksempelvis strømpe påtagning, et skohorn så du ikke skal bukke dig for at komme i skoene, eller måske en gribetang, så du kan samle ting op uden at bukke dig. Der er mange hjælpemidler, som kan gøre dagligdagen lettere. Måske er det blevet sværere at holde hårtørreren, hertil fås en holder, så du ikke anstrenger armene når du skal tørre dit hår. Et drejesæde til bilen, så ind- og udstigning bliver nemmere, den kan også anvendes på spisestolen i stuen, så du lettere kan komme til og fra bordet. Vi fører også et stort udvalg af spiseforklæder/hagesmække med opsamling i mange smarte mønstre, så du beskytter dit tøj under måltider.
Hvilken strømpepåtager skal jeg vælge?
Når du skal vælge den rigtige strømpepåtager til netop dit behov, skal du først vide hvilken type strømper du skal anvende strømpepageren til. Er det støtte- og kompressionsstrømper, strømpebukser eller helt almindelige strømper? De fleste strømpeaftagere er beregnet til almindelige strømper og diabetes strømper. Men der findes også udgaver til støtte- og kompressionsstrømper samt til strømpebukser.
Hvordan bruges en strømpepåtager?
Uanset hvilken type strømpepåtager du vælger er fremgangsmåden stort set den samme. Du sætter dig på en stol og tager strømpepåtageren i hænderne. Derefter trækker du strømpen udover skinnen, indtil den er trukket helt på. Strømpen skal sidde ligeligt fordelt på skinnen. Dernæst ligger du strømpepåtageren på gulvet. Ved nogle modeller er der stropper til at trække i, mens andre modeller står fast på gulvet af sig selv (stativ model).
Nu kan du lige så langsomt føre strømpen på foden. Det sværeste punkt er som regel når du skal have den op over anklen. Det kræver at du trækker lidt hårdere i stropperne, og at du får den kantet rigtigt op forbi anklen. Når strømpen sidder på plads, gentager du det med næste fod. Det kræver lidt øvelse, men efter nogle gange går det væsentlig lettere.
Hvilke hjælpemidler fås til påklædning?
Der fås mange forskellige hjælpemidler til påklædning, herunder skohorn, så du ikke skal bøje dig for at komme i dine sko. Strømpepåtager, men også strømpeaftagere, da det for mange kan være lige så svært at få strømperne af som på. En gribetang kan også være en hjælp til trække tøjet på plads. Der findes også en tøjhjælper, som har kroge i den ene ende til at gribe fat om tøjet og trække det på og så skohorn i modsatte ende, derved får man en to-i-en løsning.
Hvilken gribetang skal jeg vælge?
Det afhænger af hvad du skal bruge den til. En kort model har den fordel at den vejer mindre, så det kræver færre armkræfter at løfte den. Men rækkevidden er til gengæld ikke så lang, som på de længere udgaver. Derfor skal du overveje, hvad du skal bruge gribetangen til. Skal du sidde i lænestolen og nå ting indenfor en kort rækkevidde eller skal du gå oprejst og samle ting op?
Der er også nogle gribetænger der er udstyret med magnet eller en krog, så du kan samle eksempelvis nøgler op, hvis du har tabt dem. Enkelte gribetænger er udformet således at de også kan anvendes til at påtrække sko.